Bröderna bus

Bröderna bus
Skattkammarön hösten 2010

torsdag 1 mars 2012

Orientalisk köttgryta

Orientalisk köttgryta

Ingredienser 4 portioner:

Ca 600 g högrev
1 gul lök
1 kålrabbi
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
6-7 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvbuljong/fond
salt och peppar
4-5 dl jasminris

Gör så här:
  1. Hacka lök och vitlök.
    Skär köttet i kuber 1,5 x 1,5 cm
  2. Hetta upp en stekgryta och bryn köttet i smör.
  3. Tillsätt lök och vitlök och fräs vidare någon minut, rör om.
  4. Krydda med spiskummin, koriander och gurkmeja. Rör om och häll sedan på vatten och buljong. Koka upp och låt koka 20 minuter.
  5. Skala kålrabbi, skär den i bitar cirka 2 cm. Tillsätt kålrabbin när grytan kokat 25 minuter. Koka ytterligare cirka 15 minuter. (Kontrollera att köttet känns lagom mört. Om det inte är mört - fortsätt koka en stund till. Koktiden varierar mellan olika styckade köttbitar och storleken på själva grytbitarna).
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  7. Smaka av grytan med salt och peppar.
Det hela tar cirka 60 minuter. Jag hällde på 1 dl grädde mot slutet.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar