Bröderna bus

Bröderna bus
Skattkammarön hösten 2010

måndag 14 mars 2011

Gratinerad kassler

Gratinerad kassler

Tid: Cirka 35 minuter.

Ingredienser för 4 portioner:

Ca 600 g kassler
Ca 250 g broccoli
2-3 tomater (ca 200 g)
125 g mozzarella
50 g riven paresan
500 g passerad tomat
2 dl creme fraiche
salt och peppar

Gör så här:

  1. Skala och kola potatis.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Koka vatten i en kastrull för att blanchera (förvälla) broccolin.
  4. Skär broccolin i små buketter, stammen i tunna bitar. Lägg i det kokaande vattnet 3-4 minuter.
  5. Skiva kassler, tomat och mozzarella.
  6. Blanda creme fraiche med parmesan, passerad tomat och lite salt och peppar.
  7. Tag en ungsfast form och varva kassler, broccoli och tomat. Häll över creme fraiche- och tomatblandningen. Avsluta med mozzarella överst.
  8. Gratinera mitt i ugnen cirka 12-15 minuter.
Smaklig måltid!

2 kommentarer: