Bröderna bus

Bröderna bus
Skattkammarön hösten 2010

fredag 18 februari 2011

God Middag På 30 Minuter

Idag åt vi en riktigt god middag, dessutom tog den bara en halvtimme att tillaga!

FLÄSKKARRÉ I LÖK- OCH DRAGONSÅS

Ingredienser 4 port:
3 gula  lökar
700 g benfri fläskkarré
1 msk smör
1 tsk torkad dragon
3 dl vispgrädde
1½ mskkoncentrerad kycklingfond (buljong)
800 g potatis
300 g frysta haricots verts

  1. Skala och kola potatis.
  2. Skala, halvera och skiva löken tunt.
    Skär fläskkarrén i centimeterbreda strimlor.
  3. Fräs löken i smör i cirka 5-6 minuter.
    Tillsätt torkad dragon, vispgrädde och fond, rör om.
  4. Lägg i fläskkarrén och låt koka cirka 7-8 minuter.
  5. Under tiden; Koka bönor enligt anvisning på förpackning.
  6. Häll av potatisen. Servera med kokt eller gärna pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar