Ingredienser:
1 gul lök (ca 100 g)
1 st zucchini (ca 300 g)
1 msk olivolja
1 msk basilika
500 g krossade tomater (jag hade med basilika)
2-3 dl vatten
450 g fryst hackad spenat
2 dl creme fraiche
100 g riven parmesan
2 fp färska lasagneplattor (400 g)
salt
peppar
Gör så här:
- Skär lök och zuccini, sätt ugnen npå 200 grader.
- Fräs lök och zucchini i olivolja i en stor kastrull. Krydda med basilika.
- Tillsätt spenat, krossad tomat och vatten. Salta och peppra, låt koka cirka 10 minuter.
- Häll i creme fraiche och ost. Rör om och varva sedan röran med lasagneplattor i en ugnsfast form.
Obs! Avsluta med ett lager av såsen. - Ställ mitt i ugnen cirka 12-15 minuter.
Vegetarisk lasagne:
ca 721 kcal/portion.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar