Ingredienser 4 portioner:
Ca 500 g nötfärs
2 st ägg
1½ dl mjölk
1 tsk salt
6 st enbär
1 tsk timjan
1 tsk roosmarin
2 krm malen svartpeppar
Grönsaker och tillbehör:
Ca 800 g mandelpotatis
1½ dl mjölk
2 msk smör
salt och peppar
haricots verts
Gör så här:
1) Sätt på en kastrull med vatten.
2) Skala potatisen, dela i bitar och lägg i kastrullen. Koka cirka 20 minuter.
3) Lägg färsen i en bunke. Rör ner ägg och mjölk så att det blir en jämn smet.
4) Finhacka enbär eller krossa i mortel tillsammans med timjan och rosmarin. Blanda in i smeten med salt och peppar.
5) Forma smeten till biffar. (Blöt händerna med vatten så går det lättare).
6) Stek biffarna i smör på medelhög värme 4-5 minuter per sida.
7) Potatisen hälls av och mosas. Vispa i smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
8) Bönorna kokas enligt anvisning på förpackning. (Kan med fördel läggas i potatiskoket i slutet av koktiden - så spar man disk och energi!)
Kockens tips!
Det smakar bra med lingonsylt till biffarna.
Enbärsbiffar med mandelpotatismos: Ca 450 kcal/portion.
Tid;: Cirka 30-40 minuter.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar